Extra állami bevételek

 2011.07.22. 12:10

Tisztelt politikusok, tisztelt hazánk vezetői!

Minden állampolgár tisztában van vele, de ha mégsem, önök nyilvánvalóvá tették számu(n)kra, hogy a haza szarban van (azt a részt most hagyjuk, hogy ez az önök tartós és hatékony közreműködésével történt). Volna egy javaslatom az állami bevételek növelésére, ami által még egy kicsit talán a saját zsebüket is megtömhetik. A lényeg, hogy MINDENKIVEL TARTASSÁK BE A TÖRVÉNYT (ez nyilván önmagukra sosem vonatkozna, de ha a többiek betartják, már előrébb vagyunk), aki szabálytalan, azt bírságolják meg, aki kárt okozott, azzal a többszörösét fizettessék meg! Kezdhetnék mondjuk a járdára, rokkantak helyére parkolókkal, a piroson átrobogókkal, a száguldozó hülyegyerekekkel, ittas sofőrökkel, jogosítvány nélküli, írni-olvasni nem tudó vezetőkkel, a tömegközlekedést akadályozókkal, buszsávban manőverezőkkel, utcán szemetelőkkel, vizelőkkel-szarókkal, tilosban dohányzókkal, illegális utcai árusokkal (főként az ordibálós "százforintos boltokra" gondoltam, meg a "teshókhám, há' vegyí tűlem távcshövhet" árusokra, nem a nénire a kis virágocskájával), segélyért luxusautóval menőkkel, zebrán elsőbbséget meg nem adókkal, gyalogosokat rémisztgető kerekesekkel, szóval mindenkivel, aki a törvényeket, előírásokat, szabályokat nem tartja be, és akik miatt úgy érezzük, hogy egy anarchista szemétdombon élünk.

Ehhez nyilván a rendőrségnek is dolgoznia kell, több közfelügyelőre lesz szükség, és megadni a törvényi hátterét annak, hogy senki ne bújhasson ki büntetlenül ezek alól. Gondolom nem kell ecsetelnem, milyen pozitív következményekkel járna ez az állampolgárok megelégedettsége, a munkanélküliség csökkenése, a tisztább, élhetőbb városok és az államháztartás bevételi oldala szempontjából. Főként ez utóbbi miatt (és ne feledjék, minél többet fizetnek be a kasszába, annál többet tudnak önök is zsebre rakni, kevésbé feltűnően, mert annál kevesebb embert fog érdekelni!).

A bejegyzés trackback címe:

https://igazsagoszto.blog.hu/api/trackback/id/tr432831934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása